Imprimare

Imprimare flexografică

Vrei să scoţi din anonimat un produs? Transformă-i ambalajul aparent banal din carton prin cuvinte isteţe şi culori vii. Noi îţi explicăm teoria şi îţi dăm cele mai bune sfaturi să o pui în practică.

Procedeul de tipărire folosit la ambalajele din carton ondulat se numeşte imprimare flexografică.

Este un procedeu de imprimare rotativ, în care transferul cernelii pe bază de apă pe suportul imprimat se face prin intermediul unui clişeu. Clişeul este realizat dintr-un material flexibil (plăci fotopolimerice) prin intermediul unor procese chimice. De aceea este foarte longeviv, putând imprima până la 1 milion de exemplare.

În proces, foarte importante sunt elementele grupului de imprimare: rola anilox, rola cauciuc şi racleta, elemente care au rolul de a controla pelicula de cerneală astfel crescând calitatea finală a imprimării.

Imprimarea flexografică este recomandată pentru serie de producție mari şi este preferată celorlalte tehnologii de imprimare datorită costurilor reduse și duratei mici de execuţie. Dacă în trecut imprimarea flexografică era caracterizată de simplitate, în ultima perioadă, datorită avansurilor tehnologice atât în prepararea cernelurilor, în producţia clişeelor, dar şi datorită maşinilor de imprimat, calitatea imprimării a crescut considerabil ajungând chiar la rezoluţii de 120 LPI.

Scehma imprimare flexografica

Imprimare offset

Pentru că vrem să îndeplinim toate cerințele și exigențele clienților noștri, am încheiat un parteneriat pentru producerea de cutii cașerate cu imprimare offset.

Procesul de tipărire offset implică transferul de cerneală lichidă de pe placa tipografică pe o suprafață intermediară și apoi pe suportul final (hârtie, carton). Această tehnică se bazează pe proprietatea cernelurilor tipografice de a nu se amesteca cu apa.

Avantajele tiparului offset constau în calitatea ridicată a imaginilor imprimate (detalii fine), costul scăzut pe exemplar pentru tirajele medii și mari, posibilitatea de a folosi culori speciale (spot, pantone, metalice) și suporturi de imprimare diferite.

Alegerea metodei de tipărire trebuie să ia în considerare tirajul, timpul de execuție, prețul și necesitatea utilizării unor culori speciale.

Schema-offset

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer