Responsabil mediu

Romcarton SA, unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de ambalare din carton ondulat din Romania, recruteaza Responsabil Mediu, pentru a consolida expertiza departamentului QHSE. Viziteaza site-ul www.rossmann.ro, ca sa afli mai multe informatii despre noi si celelalte oportunitati profesionale pentru care cautam noi colegi.

 

Misiunea postului:

Conștient de impactul potențial al activităților sale asupra oamenilor și asupra mediului natural, Grupul ROSSMANN face din respectul pentru mediu un criteriu major al alegerilor sale industriale. Misiunea primordială a tuturor angajaților și membrilor grupului este gestionarea responsabilă și îmbunătățirea constantă a activității și proceselor tehnologice. Concepem și oferim clienților noștri produse prietenoase cu natura. Suntem implicați activ în colectarea și reciclarea ambalajelor din carton ondulat.

Pozitia reprezinta o oportunitate pentru un specialist in domeniu, care doreste sa contribuie la crearea unei culturi a sustenabilitatii in companie, astfel incat Romcarton sa devina un actor major in economia circulara si astfel sa demonstram respectul nostru pentru mediu si solidaritatea cu generatiile viitoare.

Responsabilul Mediu va face parte din departamentul QHSE si va raporta Directorului QHSE. Durata contractului este nedeterminata. Programul de lucru este flexibil, in format hibrid (de la birou si de acasa).

 

Ce vei face:

Vei evalua impactul de mediu produs de companie si vei actiona in sensul reducerii si chiar al eliminarii lui, prin respectarea normelor legale.

Vei elabora programele de actiune pentru protectia mediului, cu includerea masurilor specifice de reducere si prevenire a impactului negativ asupra mediului.

Vei pregati documentatia necesara si vei asigura obtinerea autorizatiilor, acordurilor, avizelor necesare pentru desfasurarea activitatii.

Vei asigura implementarea si conformarea cu cerintele specifice (mediu, ape, functionare etc.).

Vei elabora si actualiza planurile de interventie in caz de poluare accidentala. Vei verifica conformarea cu legislatia de mediu si vei propune masuri / actiuni pentru conformare, inclusiv la instalatiile si echipamentele identificate ca surse potentiale de poluare.

Vei urmari modul de depozitare/colectare a deseurilor. Vei incheia contracte pentru valorificarea sau eliminarea deseurilor generate.

Vei incheia contracte cu firme autorizate si vei raporta datele referitoare la ambalaje partilor interesate, conform reglementarilor in vigoare.

Vei coordona activitatea de instruire a personalului cu privire la aspectele de protectie a mediului.

Vei raspunde de managementul substantelor chimice si vei intocmi evidentele specifice.Vei realiza inspectii si audituri interne pe probleme de management de mediu.

Vei asigura realizarea masurilor dispuse de catre autoritatile de control si monitorizare, cu prilejul vizitelor de control si al cercetarii evenimentelor.

Vei elabora rapoartele si vei raporta catre organele de reglementare (ANPM, AFM, Apele Romane, etc); si alte unitati de specialitate in domeniu.

Vei intocmi rapoartele periodice privind activitatea de protectie a mediului, pe care le vei supune aprobarii conducerii.

 

Ce cautam:

Studii superioare sau masterat in domeniu (ingineria mediului, ecologie şi protectia mediului, ştiinta mediului sau similar).

Experienta intr-o pozitie similara de minim 3 ani, preferabil intr-un mediu de productie.

Cunostinte solide despre legislatia de mediu si experienta de lucru cu sistemul ISO 14001:2015.  

Calificari privind gestiunea deşeurilor şi a substanţelor chimice periculoase.

Curs de Inspector SSM (80 ore) – poate fi un avantaj.

Abilitati excelente de comunicare, relationare, planificare și organizare.

Responsabil, motivat, integru. Gandire analitica, orientare spre interpretare date statistice.

Capabil sa dezvolte o cultura a sustenabilitatii in companie. Ambasador al economiei circulare.

Cunoștințe operare PC – pachetul MS Office. Cunoștințe de limba engleză, nivel mediu.

 

Oferim:

Oportunități de dezvoltare profesională și personală la nivelul Grupului Rossmann România.
Loc de muncă stabil, condiții și instrumente de lucru moderne, într-o fabrică nouă.

Plan de integrare personalizat. Participarea la cursuri de formare și dezvoltare.

Vei participa la proiecte complexe şi provocatoare, legate de industria în care activăm şi vei avea satisfacţia unei munci interesante, care te va dezvolta constant.

Implicarea în proiecte de responsabilitate socială legate de educație, sănătate și protecția mediului.
Pachet salarial atractiv (include asigurare medicala privata care poate fi extinsa pentru membrii de familie, transport asigurat, bonusuri, contribuție la pensie privată facultativă, majorari de salariu anuale garantate etc.).

Program de lucru flexibil, cu posibilitatea de a lucra de acasa.

Persoanele interesate pot trimite un cv actualizat pe adresa de e-mail [email protected], menționând poziția pentru care aplică. Toate candidaturile sunt confidentiale. Vom contacta candidatii potriviti in maxim 2 saptamani.  

Procesul de selecție cuprinde mai multe etape, ca să ne asigurăm că alegem cel mai potrivit coleg/cea mai potivită colegă pentru echipa noastră. Dacă vei fi selectat/ă pentru a participa la procesul de selecție, ne vom strădui să comunicăm rapid și transparent cu tine. 

 1. interviu cu Managerul Resurse Umane (online)
 2. interviu cu Directorul QHSE – la Romcarton.
 3. interviu cu Directorul General – la Romcarton.
 4. oferta de angajare.

  Trimite CV-ul tau pentru aceasta pozitie

  Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


  Google Chrome

  Mozilla Firefox

  Internet Explorer